Grupa ludzi odwiedza Fundację GraTy podczas wizyty studyjnej, by dowiedzieć się więcej o pracy organizacji pozarządowych i przedsiębiorstw społecznych. To doskonała okazja do poznania nowych perspektyw i zdobycia wiedzy, która pomoże im wprowadzać pozytywne zmiany w swoim otoczeniu.

Poznaj anatomię NGO – wizyta studyjna w Fundacji GraTy

Każdy z Was na pewno słyszał w swoim życiu o przynajmniej jednej fundacji lub organizacji pozarządowej. Większości z Was kojarzy się to z inicjatywami społecznymi, uśmiechniętymi wolontariuszami i działaczami, którzy pełni energii zmieniają świat na lepsze. Ale czy zastanawialiście się jak to wygląda od środka? Jeśli tak, to odpowiedź na wszystkie pytania znajdziecie na wizycie studyjnej w Fundacji GraTy!

Grupa osób w trakcie wizyty studyjnej bierze udział w games roomie na krośnieńskim rynku, aby wspólnie grać w gry planszowe. Śmiech, wspólna integracja i rywalizacja sprawiają, że atmosfera jest pełna pozytywnej energii. Takie spotkania pomagają budować silne więzi i relacje, które są niezbędne dla dobrze funkcjonujących organizacji pozarządowych oraz przedsiębiorstw społecznych.

Wizyta studyjna? A co to takiego? 🤔

Czy mieliście kiedykolwiek okazję zwiedzać zakład przemysłowy lub dawną manufakturę? Jeśli tak, to wizyta studyjna jest na swój sposób podobna 😉 Bo właśnie w jej trakcie możecie zobaczyć jak żyje się i pracuje w organizacji pozarządowej oraz przedsiębiorstwie społecznym 🙂Weźmiecie udział w spotkaniach z przedstawicielami lokalnych NGO, stworzycie własne, unikatowe rękodzieło (nasze warsztaty rękodzielnicze prowadzą dwie niesamowite profesjonalistki, które chętnie podzielą się z Wami swoją wiedzą!), będziecie mieli okazję spróbować swoich sił grach planszowych - a dla wytrwałych oraz rannych ptaszków mamy coś wyjątkowego… O wschodzie słońca będziecie mogli udać się na rozwiązywanie zagadek i poznawanie tajemnic Krosna z naszym gawędziarzem!

Podczas wizyty studyjnej młodzież miała okazję poznać pracę Fundacji GraTy oraz zobaczyć jak działa organizacja pozarządowa i przedsiębiorstwo społeczne. Piórek i Aś opowiadali o codziennej pracy społeczników i działaczy, dzieląc się własnymi doświadczeniami i inspirując młodych ludzi do aktywnego uczestnictwa w życiu społecznym.

Zajrzyjcie za kulisy organizacji pozarządowej i przedsiębiorstwa społecznego!

Co to znaczy być działaczem w Fundacji GraTy? Aż chce się zacytować klasyka “A, wie pan, moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze, albo że niedobrze…” 😉 W Fundacji GraTy uwielbiamy swoją pracę ale też często borykamy się z wieloma wyzwaniami. I o tym właśnie Wam opowiemy - szczerze i z solidną dawką humoru. Dowiecie się jak powstała nasza Fundacja, od czego zaczynaliśmy, jak powoli przyciągaliśmy do nas coraz więcej osób chcących włączać się w nasze działania, jak tworzymy nasze inicjatywy, czym jest ekonomia społeczna - poznacie też zwariowany zespół Fundacji a także naszych przyjaciół i sojuszników oraz ich działalność. Dowiecie się jak przyciągać do siebie wolontariuszy, którzy wesprą Was w Waszych działaniach oraz jak wspólnie tworzyć zmianę i budować społeczność!

Grupa dorosłych osób z zaangażowaniem tworzy rękodzieło, malując lniane torby kolorowymi farbkami. Warsztaty kreatywne to stały punkt programu wizyt studyjnych w Fundacji GraTy

Bawcie się dobrze razem z nami! 🙂

Snucie opowieści to nasza specjalność, jednak doskonale wiemy że to nie wszystko. Dlatego przyjeżdżając na wizytę do nas, na Podkarpacie, możecie być pewni że nie będziecie się z nami nudzić! W zanadrzu mamy dla Was ponad 600 tytułów planszówek - a to oznacza intensywne warsztaty gier planszowych w trakcie których Waszym głównym zadaniem będzie dobra zabawa oraz integracja ☺️ Oprócz tego wyjedziecie od nas z własnoręcznie zrobionymi suwenirami (możecie nam wierzyć, że bez względu na wasze zdolności manualne i wiek, tworzenie czegoś samemu to czysta przyjemność!). No i czym by był przyjazd do Krosna, jeśli nie dalibyśmy Wam okazji do zapoznania się z całym urokiem naszego pięknego Krosna i jego okolic… 🥰 Dlatego, jeśli tylko będziecie mieli ochotę chętnie oprowadzimy Was po mieście - oczywiście robiąc to w stylu Fundacji GraTy: połączymy wspólne granie z odkrywaniem tajemnic Krosna. I wszystko to pod opieką naszego bajarza, który wciągnie Was w świat niezwykłych opowieści!

Grupa liderów PAWF cieszy się wspaniałą atmosferą podczas wizyty na zamku Kamieniec w Odrzykoniu. Dzięki zwiedzaniu Krosna i odkrywaniu urokliwych miejsc Podkarpacia, zyskują nie tylko nowe doświadczenia, ale także inspiracje do działania.

Oczywiście wiemy, że organizacja takiego wyjazdu to spore wyzwanie - dlatego, kiedy zdecydujecie się nas odwiedzić, możecie być pewni że zapewnimy Wam wszystko czego potrzebujecie: od kawy, która Was postawi na nogi po podróży, pyszne posiłki aż po hotel w którym będziecie mogli nabrać sił na spędzenie z nami intensywnego dnia! A co Wy musicie zrobić? Wystarczy tylko skontaktować się z nami i zaklepać terminy! To kiedy się widzimy? 😉