Dzi臋ki pracy Fundacji GraTy, teczk臋 wykonan膮 z przestarza艂ego banneru wyborczego mo偶na teraz korzystnie wykorzysta膰 jako elegancki i trwa艂y akcesorium biurowe. Ten unikatowy przedmiot to dow贸d na to, jak mo偶na przekszta艂ci膰 materia艂y, kt贸re normalnie trafi艂yby na 艣mieci, w praktyczn膮 i stylow膮 rzecz. Ograniczenie ilo艣ci odpad贸w nigdy nie wygl膮da艂o tak dobrze!

Drugie 偶ycie baner贸w – czyli krawiecki upcykling 馃檪

Banery to co艣 co otacza nas niemal zewsz膮d: mijamy na ulicach informacje o promocjach w sklepach, firmach, w okresie przedwyborczym patrz膮 z nich na nas twarze kandydat贸w. Co jednak zrobi膰 z tymi kt贸re si臋 zdezaktualizowa艂y? W Fundacji GraTy mamy na to pomys艂! Ostatnio wzi臋li艣my na warsztat ide臋 鈥渓ess waste鈥 - a w naszym przedsi臋biorstwie spo艂ecznym zacz臋艂y powstawa膰 upcyklingowe uszytki!

W 艣wiecie pe艂nym materia艂贸w nadaj膮cych si臋 do recyclingu, powstaj膮 niezwyk艂e dzie艂a sztuki takie jak ten plecak "kurierski". Stworzony z baneru wyborczego, ozdobiony uroczymi rysunkami od Fundacji GraTy, to nie tylko praktyczny dodatek do Twojego ubioru, ale tak偶e wyraz dba艂o艣ci o 艣rodowisko i wspierania sztuki lokalnej. Niech kreatywno艣膰 i zr贸wnowa偶ony rozw贸j id膮 w parze!

Czym jest upcykling?

Zanim opowiemy Wam o naszych ekologicznych, szytych z baner produktach, pozwolimy sobie nakre艣li膰, czym jest upcykling jako taki 馃檪 Upcycling to sztuka przemiany starych, nieu偶ywanych przedmiot贸w w co艣 nowego i pi臋knego. Zamiast wyrzuca膰 rzeczy, kt贸re nam si臋 ju偶 nie przydaj膮, mo偶emy nada膰 im drugie 偶ycie poprzez kreatywne i pomys艂owe przer贸bki. W ten spos贸b mo偶emy tworzy膰 unikatowe i oryginalne przedmioty, kt贸re b臋d膮 nie tylko funkcjonalne, ale r贸wnie偶 stylowe - a wszystko to w duchu less waste!

Dzi臋ki temu nie tylko oszcz臋dzamy pieni膮dze, ale r贸wnie偶 dbamy o 艣rodowisko, redukuj膮c ilo艣膰 odpad贸w, kt贸re trafiaj膮 na wysypiska 艣mieci. To 艣wietny spos贸b na ekologiczne i stylowe 偶ycie, kt贸ry mo偶e przynie艣膰 wiele satysfakcji i rado艣ci.

Twoje biurko wymaga odrobiny porz膮dku? Chcesz, aby praca i nauka sta艂y si臋 jeszcze bardziej przyjemne i efektywne? Fundacja GraTy ma dla Ciebie idealne rozwi膮zanie - upcyclingowy pi贸rnik wykonany z odzyskanych materia艂贸w! Teraz mo偶esz mie膰 wszystkie swoje przybory do pisania zorganizowane w jednym miejscu, jednocze艣nie dbaj膮c o 艣rodowisko. Dzi臋ki pi贸rnikowi od Fundacji GraTy, nauka i praca b臋d膮 jeszcze bardziej przyjemne i ekologiczne!

Fundacja GraTy: Upcycling w roli g艂贸wnej!

Fundacja GraTy s艂ynie z tego 偶e jest zag艂臋biem pomys艂贸w i kreatywno艣ci na Podkarpaciu. Nie inaczej jest i tym razem. Przechadzaj膮c si臋 po Kro艣nie, zauwa偶yli艣my jak wiele plastikowych baner贸w wisi i niszczeje - dlaczego wi臋c nie da膰 im drugiego 偶ycia? I tak narodzi艂a si臋 linia naszych produkt贸w banerowych 馃榿 A jest ona naprawd臋 mocno rozbudowana! W艣r贸d naszych ekologicznych uszytk贸w znajdziecie praktyczne torby na zakupy, pi贸rniki, plecaki i nie tylko 馃槈 I mo偶ecie wybiera膰 w艣r贸d rozmaitych modeli z kolorowymi wstawkami oraz uroczymi, doodlowymi grafikami (r臋cznie rysowanymi przez nasze r臋kodzielniczki!)

A gdzie je dostaniecie? Wystarczy 偶e zajrzycie na sklepik naszego przedsi臋biorstwa spo艂ecznego na Allegro albo odwiedzicie siedzib臋 naszej Fundacji w Kro艣nie!